Money Quiz 2024

Money Quiz 2024

För att uppmärksamma privatekonomisk kunskap och öka medvetenheten om pengar och privatekonomi hos unga anordnades frågetävlingen European Money Quiz för högstadieelever. Tävlingen genomfördes i hela Europa och Svenska Bankföreningen arrangerade det svenska mästerskapet som pågick den 1-31 mars 2024.

I år vann klass 9c på Berzeliusskolan i Linköping, bästa klass i Svenska Bankföreningens tävling i privatekonomi för högstadiet! På andra respektive tredje plats kom klass 9c och klass 9a, båda på Vallaskolan på Frösön.

Det var sjunde året i rad som European Money Quiz arrangerades. Tävlingen, som lockade tusentals ungdomar från 25 länder i Europa, är ett initiativ som fokuserar på ungas kunskaper i privatekonomi. Syftet är att förbättra kunskaperna i privatekonomi men även i matematik, cybersäkerhet och samhällskunskap.

Money Quiz genomfördes på plattformen Kahoot med hjälp av mobiltelefon eller dator, och eleverna tävlar klassvis eller enskilt. Frågorna handlade om privatekonomi, men även om matematik, cybersäkerhet och samhällskunskap. Det förekommer ingen produkt- eller företagsreklam och det kostar inget att delta. Vi följer GDPR. 

 

European Money Week är ett årligt initiativ som fokuserar på ungas kunskaper i privatekonomi. Under vecka arrangeras hundratals olika aktiviteter av banker, bankföreningar och myndigheter i hela Europa för att öka barn och ungas kunskaper i privatekonomi. En av aktiviteterna är European Money Quiz, som syftar till att öka medvetenheten om privatekonomi hos högstadieelever. European Money Quiz arrangeras av den Europeiska Bankföreningen och för den svenska uttagningstävlingen ansvarar Svenska Bankföreningen. European Money Week sker samma vecka som OECD: s Global Money Week.