Aktuellt från Bankföreningen

Rydsbergsskolan i Lerum svenska mästare i privatekonomi

Klass 9A på Rydsbergsskolan i Lerum vann det svenska mästerskapet i privatekonomi, som arrangerades av Svenska Bankföreningen. Bäst i klassen var Klara Sandin (3:a fr v).

Under årets upplaga av European Money Week, anordnades för tredje året i rad European Money Quiz för elever mellan 13 och 15 år i 25 länder i Europa. Veckan är ett initiativ som fokuserar på ungas kunskaper i privatekonomi.

Det svenska mästerskapet gick av stapeln den 7-27 mars då nära tusen högstadieelever från hela Sverige tävlade mot varandra via ett online-quiz. De tio frågorna handlade om privatekonomi men även om matematik, cybersäkerhet och samhällskunskap.

Alla högstadieklasser i Sverige välkomnades att vara med och tävla om en plats i Europafinalen i Bryssel. (På grund av rådande omständigheter beslutade den Europeiska Bankföreningen tidigare i våras att ställa in Europafinalen i Bryssel.)

– Även i år har intresset för Money Quiz har varit stort och vi har fått mycket positiv återkoppling från lärare runt om i landet. Det är viktigt att ungdomar har goda kunskaper i privatekonomi för att fatta bra beslut om sin egen ekonomi, säger Jessie Cargill-Ek, som är ansvarig för konsumentfrågor och Money Quiz på Svenska Bankföreningen.

Money Week
European Money Quiz sker under den årliga internationella temaveckan Money Week, som har till syfte att främja utbildning i privatekonomi runt om i Europa. Under en vecka i mars genomförs varje år hundratals aktiviteter i drygt 20 länder för att öka kunskaperna hos barn och ungdomar. I år ställdes Money Week in på grund av coronaviruset.

För ytterligare information:
Lena Barkman, kommunikationschef, Svenska Bankföreningen, 070-258 22 10