Pressmeddelanden

Kordelia friskola svenska mästare i privatekonomi

Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund tillkännagav idag att klass 9 i Kordelia friskola i Erikslund utanför Ånge har vunnit det svenska mäster-skapet i privatekonomi, som arrangerades av Svenska Bankföreningen. Nu får klassen utse två representanter som ska tävla i Europafinalen i privatekonomi, European Money Quiz, i Bryssel den 8 maj.

Under årets Money Week anordnades för första gången ett Money Quiz för elever mellan 13 och 15 år i ett 30-tal länder i Europa. Syftet med veckan var att öka ungdomars kunskaper i privatekonomi men även inom matematik, cybersäkerhet och samhällskunskap.

Det svenska mästerskapet lockade drygt tusen högstadieelever från hela Sverige. 

Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund välkomnar initiativet som sätter barn och ungas kunskaper i privatekonomi i fokus.

- Det är viktigt att ungdomar har goda kunskaper i privatekonomi för att fatta bra beslut om sin egen ekonomi. Många unga förstår till exempel inte riskerna med att ta snabblån och många kan också ha svårt att förstå försäkrings- och abonnemangsavtal. Därför är det viktigt med grundläggande privatekonomisk utbildning som leder till medvetna konsumenter, säger Per Bolund.

Money Week
Money Week är ett årligt initiativ som fokuserar på ungas kunskaper i privatekonomi över hela världen. Veckan organiseras av myndigheter, organisationer och banker i mars då hundratals aktiviteter genomförs för att öka barn och ungas kunskaper i privatekonomi.

För ytterligare information:
Lena Barkman, kommunikationschef, Svenska Bankföreningen, 070-258 22 10