Pressmeddelanden

Klass 9B på Vittra Gerdsken svenska mästare i privatekonomi

Stort grattis till klass 9B på Vittra Gerdsken i Alingsås som vann det svenska mästerskapet i privatekonomi, som arrangerades av Svenska Bankföreningen. Nu väntar Europafinalen för David och Melvin som representerar klassen i Bryssel den 15-16 maj.

Det svenska mästerskapet gick av stapeln den 1-24 mars då över 1 500 högstadieelever från hela Sverige tävlade via ett online-quiz. Frågorna handlade främst om privatekonomi men även om matematik, cybersäkerhet och samhällskunskap.

Alla högstadieklasser i Sverige välkomnades att vara med och tävla om en plats i Europafinalen. Syftet med tävlingen är att fokusera på ungas kunskaper i privatekonomi.

- Många kommer under sin livstid att stå inför många och ofta svåra privatekonomiska beslut; när de tar studielån, tar lån för att köpa bostad, sparar och planerar för pensionen etc. Det är därför viktigt att alla får samma grundläggande kunskaper i privatekonomi oavsett vilken utbildning de väljer och vilken hjälp de kan få hemifrån för att fatta välavvägda kloka beslut, säger Jessie Cargill-Ek, ansvarig för konsumentfrågor på Bankföreningen.