Lediga tjänster

Vd-assistent

Svenska Bankföreningens vd-assistent avgår med pension till sommaren och därför behöver vi nu rekrytera en ny kvalificerad assistent till Bankföreningens verkställande direktör.

Svenska Bankföreningen företräder banker i Sverige och skapar förutsättningar så att de kan erbjuda attraktiva och konkurrenskraftiga finansiella produkter och tjänster till hushåll och företag. Bankföreningen har bland annat till uppgift att sprida kunskap om bankerna och deras viktiga roll för tillväxt och välfärd i samhället. Bankföreningen verkar för en sund utveckling av det svenska bankväsendet. Bankföreningen har 31 medlemsbanker samt finansbolag och bostadsinstitut som ingår i bankkoncernerna. Kontoret ligger på Blasieholmen i Stockholm.

Huvuduppgiften är att ansvara för planering, förberedelser och agenda för vd. Därutöver tillkommer koordinering och planering av våra ledningsgrupps- och styrelsemöten, konferenser, Bankföreningsmöten samt löpande kontakter med European Banking Federation inför kommitté- och styrelsemöten i Bryssel.

Vi ser gärna att du har:

  • Minst fem års erfarenhet som kvalificerad VD-assistent eller motsvarande, helst inom den finansiella sektorn.
  • God datavana och goda kunskaper i Office-paketet och Internet.
  • Synnerligen goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
  • God överblick och framförhållning.

Som person är du noggrann, välstrukturerad, serviceinriktad och självgående. Du har hög social kompetens och integritet samt är flexibel och handlingskraftig. Din person utstrålar seriositet och tillförlitlighet samtidigt som du är öppen och positiv.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och heltid. Tillträde enligt överenskommelse under våren.

För ytterligare information kontakta Sophie Steen, chef för HR/administration på Bankföreningen, tfn 08 - 453 44 38, sophie.steen@swedishbankers.se.